A közös képviselő a társasházi közösség szervezeti képviselője. A közös képviselő fő feladata az ügyintézés, a társasházi közösség képviselete, harmadik személy, hatóságok és a bíróság előtt. A közös képviselő végzi a közösségi ügyintézését, a napi feladatok ellátását, a közgyűlési határozatok végrehajtását. A közös képviselőnek a feladatai mellett felelőssége is van. A közös képviselőnek kétféle felelőssége van: Nem jogi felelősség, és jogi felelősség.

A közös képviselő nem jogi felelőssége az, amikor a közös képviselőt a közgyűlés vonja felelősségre, erkölcsi, társadalmi problémák miatt. A közös képviselő jogi felelőssége akkor áll fenn, amikor valamely jogi fórum előtt kell felelnie.  Ilyenkor a közös képviselőnek három féle felelőssége lehet: közigazgatási jogi felelőssége, polgárjogi felelőssége, büntetőjogi felelőssége.

Közös képviselő felelőssége: Közigazgatási jogi felelősség.

A közös képviselőnek üzletszerűen végzett tevékenység esetén be kell jelentenie magát, az ingatlan vállalkozás felügyeleti hatóságnál. Ennek elmulasztása pénzbüntetést von maga után.

A közös képviselő felelőssége: Polgárjogi felelősség.

 Ha a közös képviselő valamilyen kárt okoz, azért, kártérítési felelősséggel tartozik. Ennek két fajtája van, szerződésszegésen alapuló felelősség, és szerződésen kívüli felelősség.

A közös képviselő felelőssége: Büntetőjogi felelősség. Ide tartozik a csalás, hűtlen kezelés, és a személyi adatokkal való jogtalan visszaélés.